Osteopati er en manuell behandlingsform som bygger på medisinske fag som anatomi, nevrologi, fysiologi, biomekanikk og patologi. Vi bruker hendene våre til å undersøke kroppen, ved hjelp av ortopediske, nevrologiske og osteopatiske tester og teknikker.
Vi behandler alle vanlige skader og ubehag, i hele det muskel- og skjelettsystemet. Vanlige områder er ankel, kne, hofte, bekken, rygg, skulder/arm og nakke.

I tillegg behandler vi hodepine/migrene, fordøyelsesproblemer (f.eks sure oppstøt), svimmelhet (f.eks krystallsyke) og andre problemområder.

Er du usikker om vi kan hjelpe deg? Vi vil gjerne høre fra deg.

Ved første konsultasjon setter vi av god til, for å finne ut gjennom samtale og testing hvorfor skaden eller ubehaget har kommet En osteopat bruker dine symptomer til å finne årsaken til gitt ubehag , og sammen med deg lager vi en kortsiktig og langsiktig plan for behandlingen. Vi tilpasser oss dine ubehag, og har en stor verktøykasse med teknikker vi bruker. Alt fra skånsom bløtvevsbehandling til mobiliserings- og manipulasjonsteknikker (knekking).
Osteopatien ble mot slutten av 1800-tallet grunnlagt av den Amerikanske legen Andrew Taylor Still (1828-1917). I 1892 åpnet A. T. Still ”American School of Osteopathy” i Kirksville, Missouri (i dag Kirksville College of Osteopathic Medicine) som den første utdannelsesinstitusjonen for osteopati.

I Amerika har osteopatisk medisin vært godkjent og praktisert som en komplett medisinutdannelse i alle 50 statene siden 1973, og i en rekke europeiske land er osteopatien en del av primærhelsetjenesten. Det betyr at de har henvisningsrett og kan sykemelde. I Norge jobber man med en slik autorisasjon.

Siden 1993, da den første muligheten til å studere osteopati i Norge kom, har det skjedd en rekke forandringer. I dag kan man ta en fireårig fulltidsutdannelse ved Høyskolen Kristiania, Oslo.

Vil du lese mer om osteopatiens historie?

Gå inn på Norsk Osteopat Forbunds nettsider, ved å trykke her

Dersom du velger å gå til oss, er vi som medlem av Norsk Osteopatforbund godt utdannet og faglig oppdatert, og er forpliktet til å følge Norsk Osteopatforbund yrkesetiske retningslinjer.

Link til forbundet: www.osteopati.org

Video om osteopati